Sigilarea

Sigilarea

Sigilarea dintilor consta in aplicarea unui compozit fluid pe suprafata dintilor laterali permanenti, fara carie, imediat dupa eruptia acestora in cavitatea orala. Primul dinte lateral permanent care apare in cavitatea orala este molarul de 6 ani (dupa cum ii spune si denumirea apare in jurul varstei de 6 ani), in spatele ultimului molar de lapte. Sigilarea asigura acoperirea santurilor si fosetelor (“adanciturilor” de pe suprafata dintilor laterali – molari si premolari) deoarece acestea sunt zonele cele mai susceptibile de aparitia cariei.

Trebuie sa stim ca sigilarea dintilor nu tine loc de igienizare asa încat se impune mentinerea unei igiene corecte prin periaj de doua ori pe zi, dimineata si seara.

Sigilarea  extinsa se refera la sigilarea dintilor care prezinta marmoratii fine (“dungi” maro) pe suprafata ocluzala. Marmoratiile se vor îndeparta usor cu o freza si apoi se va face sigilarea.

Starea sigilarilor se verifica la controlul de 6 luni si daca este necesar, se refac.

Pentru un consult gratuit si informatii suplimentare puteti vizita cabinetul nostru situat in sectorul 5, Intersectia Str. Mihail Sebastian cu Calea Rahovei, Bloc 75A Rahova, sc. 1, et. 1, ap. 2, interfon 02 (deasupra sediului BRD agentia Rahova)

Suna-ne 021.336.84.78