Aparate ortodontice

Aparate ortodontice

Inghesuirile dentare, muscatura incorecta, masticatia ineficienta si, nu in ultimul rand, aspectul estetic determina  pacientii sa ceara un consult ortodontic. Beneficiarii tratamentului ortodontic  sunt atat copiii, cat si adultii.

La copiii cu dentitie mixta (sunt prezenti in cavitatea orala atat dinti de lapte, cat si dinti permanenti) se prefera aplicarea aparatelor mobile (copiii isi pot alege culoarea aparatului asa incat sa fie mai tentati sa il poarte).

Dupa varsta de 12 -13 ani cand pe arcade exista numai dinti permanenti, aparatele folosite vor fi cele fixe.

Exista cazuri cand dupa purtarea unui aparat mobil este necesara si aplicarea unui aparat fix.

In cazul pacientilor adulti, uneori purtarea unui aparat ortodontic este impusa inaintea unui tratament protetic (aplicare de punti/ coroane/ implanturi).

Tratamentul ortodontic este un tratament complex si stabilirea unui plan de tratament implica efectuarea investigatiilor de diagnostic ortodontic : radiografie panoramica in ocluzie, teleradiografie de profil, fotografii intra- si extraorale, modele de studiu.

Purtatorii de aparate ortodontice trebuie sa acorde o atentie deosibita igienei orale folosind, pe langa periuta clasica de dinti, periute interdentare, ata dentara speciala, eventual dus bucal. De asemenea, la purtatorii de aparate fixe, pot exista restrictii alimentare si atentionari legate de unele alimente. Toate aceste informatii ii vor fi date pacientului de catre medicul ortodont atat la prezentarea planului de tratament cat si dupa sedinta de aplicare a aparatului.

Controalele se stabilesc la 2-4-6 saptamani de catre medicul ortodont. Durata de purtare a unui aparat ortodontic fix sau mobil este dictata de tipul de anomalie pentru care s-a inceput tratamentul si poate fi doar aproximata la inceputul tratamentului.

Pentru un consult gratuit si informatii suplimentare puteti vizita cabinetul nostru situat in sectorul 5, Intersectia Str. Mihail Sebastian cu Calea Rahovei, Bloc 75A Rahova, sc. 1, et. 1, ap. 2, interfon 02 (deasupra sediului BRD agentia Rahova)

Suna-ne 021.336.84.78