Respiratia urat mirositoare sau halena

Respiratia urat mirositoare sau halena

Oricum ai numi-o aceasta este un din cele mai jenante probleme ale unui om in aceste zile.

Si cel mai trist este ca tu singur nu iti poti da seama daca ti se intampla acest lucru, decat daca ai o persoana de incredere langa tine care iti spune sau altfel afli observand persoanele cu care vorbesti ca isi intorc fata intr-o parte sau evita sa se se apropie de tine. Totusi exista cateva teste simple care te pot ajuta sa iti dai seama daca ai o respiratie urat miroasitoare : se sterge zona de mijloc a limbii cu o discheta de vata sau cu un betisor igienic si se miroase, sau se sterge incheietura mainii cu limba, apoi se miroase incheietura.

Pentru mediul profesionist (medical) exista si un dispozitiv care masoara cantitatea de compusi sulfurosi volatili din respiratie. Acestia sunt vinovatii pentru mirosul neplacut.

Simptomele respiratie urat mirositoare sunt limba incarcata, gura si dintii uscati, scurgeri post nazale, respiratie urat mirositoare si limba arzanda dimineata la trezire, saliva vascoasa si nevoia constanta de a drege vocea, gustul metalic amar – acrisor din gura.

Exista si o fobie de aceasta boala, afectand aproximativ 25% din persoanele care cauta remediu pentru halena. Aceste persoane se prezinta la medic doar din teama de a nu avea respiratia urat mirositoare.

De regula apare din urmatoarele motive: alimentatia nepotrivita, uscarea excesiva a gurii (xerostomie),fumat,boli gingivale sau parodontita,carii,infectii ale cailor respiratoare, diabet, boli de ficat, probleme gastrointestinale si disfunctii renale.

Nu exista tratament unic pentru halena; acesta depinde de cauzele problemei. Este importanta o igiena orala corecta (folositi ata dentara si apa de gura), precum si controalele regulate la un cabinet stomatologic ( Bucuresti).

Pentru un consult gratuit si informatii suplimentare puteti vizita cabinetul nostru situat in sectorul 5, Intersectia Str. Mihail Sebastian cu Calea Rahovei, Bloc 75A Rahova, sc. 1, et. 1, ap. 2, interfon 02 (deasupra sediului BRD agentia Rahova)

Suna-ne 021.336.84.78