Protezarea

Protezarea

Lipsa dintilor ,deterioarea coroanelor dentare sau unele malpozitii dentare duc la necesitatea unui tratament protetic fix (punti sau coroane separate) sau mobil (proteze mobile clasice, din material elastic sau scheletate)

Coroane si punti

Dintii pe care vor fi ancorate coroanele/ puntile trebuie sa fie adusi la stadiul de bont protetic prin slefuire sau prin reconstructie cu pivot clasic (metalic, turnat in laborator) sau pivot de fibra de sticla.

Materialele folosite in protetica fixa sunt: ceramica pe suport metalic, ceramica pe suport de oxid de zirconiu, ceramica presata, oxid de zirconiu integral.

Alegerea materialului  se va face la indicatia medicului si de comun acord cu pacientul.

Proteze mobile

In cazul in care exista o zona intinsa fara dinti (edentatie partiala laterala/ frontala extinsa sau terminala) sau nu mai exista dinti deloc pe arcada (edentatie totala) si tratamentul cu implanturi nu se poate efectua, se iau in calcul proteze mobile clasice sau din materiale elastice. In cazul ramanerii pe arcada a unui numar suficient de dinti cu implantare osoasa buna se poate lua in calcul o proteza  scheletata.

In cazul protezelor clasice si  celor din materiale elastice, nu este necesara interventia asupra eventualilor dinti ramasi pe arcada daca acestia sunt sanatosi. Daca protezele sunt partiale se vor sprijini pe dintii restanti cu crosete aplicate in dreptul coletelor acestora.

In cazul protezelor scheletate, acestea se ancoreaza pe dintii restanti prin crosete metalice sau sisteme speciale (capse, culise) care au o parte a sistemului  integrata in proteza si o parte in coroanele cimentate pe respectivii dinti. Prin urmare ancorarea protezelor scheletate este necesara prepararea (șlefuire sau tratament endodontic si reconstructie de bont) dintilor rămași pe arcada.

Pentru un consult gratuit si informatii suplimentare puteti vizita cabinetul nostru situat in sectorul 5, Intersectia Str. Mihail Sebastian cu Calea Rahovei, Bloc 75A Rahova, sc. 1, et. 1, ap. 2, interfon 02 (deasupra sediului BRD agentia Rahova)

Suna-ne 021.336.84.78