Cabinet Stomatologic Xando Med


Necesitatea albirii dintilor

Necesitatea albirii dintilor

 

Stim cu totii ca un zambet frumos poate potenta o prima impresie. Societatea evolueaza si o data cu ea si cerintele in privinta „look”-ului, a modului in care ne prezentam. In ultimii ani a avea dintii frumosi si albi este noua moda – „dinti albi ca perlele” nu mai este deja o metafora ci o realitate.


Cosmetica dentara a devenit astfel o ramura din ce in ce mai importanta a stomatologiei la care apeleaza tot mai multi pacienti.

Dinti drepti si albi sunt problemele cel mai des ridicate de pacientii cabinetelor stomatologice. In multe cazuri, pentru a ajunge la un astfel de rezultat este necesar un tratament complex :

-      Tratamentul cariilor si a complicatiilor acestora (curatarea cariilor si obturarea cavitatilor, extirparea pulpei dentare, tratarea afectiunilor parodontiului apical – infectiile din jurul radacinii)

-      Chirurgical ( extractia resturilor radiculare irecuperabile, indepartarea chisturilor daca exista, implanturi)

-      Ortodontic ( alinierea – indreptarea- dintilor pe arcada cu ajutorul diferitelor aparate ortodontice)

-      Protetic (realizarea de punti, coroane, fatete din ceramica pe metal, ceramica integrala, ceramica pe zirconiu)

-      Cosmetic si profilactic (detartraj cu ultrasunete, air-flow, periaj profesional si albire)

Albirea dentara  se poate face acasa cu geluri pe baza de peroxid de carbamida de diverse concentratii (6%, 10%, 15%) sau in cabinet cu sau fara ajutorul lampii de albit. Fara lampa se pot folosi geluri de peroxid de carbamida cu concentratia de 35%.

Rezultate cu adevarat spectaculoase se obtin  cu ajutorul lampii de albire Zoom cu plasma care activeaza un gel de peroxid de hidrogen care determina pe parcursul a 2, 3 sau maxim 4 sesiuni de albire de cate 15 min, o deschidere a culorii dintilor de pana la 8 nuante!!

Trebuie retinut ca dintii se albesc diferit de la pacient la pacient in functie de nuanta de la care se porneste. In timpul tratamentului poate apare o sensibilitate reversibila a dintilor. In cazul dintilor sensibili, medicul stomatolog va indica desensibilizarea cu geluri pe baza de fluor.

Este posibil ca pentru mentinerea rezultatului si a intensificarii albirii, medicul stomatolog sa va recomande utilizarea acasa a unui gel de albire de o concentratie scazuta. Gelul se pune in gutiere conformate pentru arcadele dumneavoastra care vor fi purtate peste noapte.

Pentru un consult gratuit si informatii suplimentare puteti vizita cabinetul nostru situat in sectorul 5, intersectia Str. Mihail Sebastian cu Calea Rahovei, Bloc 75A Rahova, sc. 1, et. 1, ap. 2, interfon 02 (deasupra sediului BRD agentia Rahova). Aici dispunem de sistemul de albire nr. 1 in lume. Lampa ZOOM are rezultate imediate si nu afecteaza dintii. Pentru o a obtine cele mai bune rezultate efectuam un detartraj cu ultrasunete precum si un periaj profesional iar in cazul in care pacientul are o sensibilitate dentara efectuam si o desensibilizare.